Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie „Claudia Safta”

 Tabăra ”Lumina de acasă”-22 Dec 2013

Tabără la Cluj pentru 45 de tineri care suferă de insuficiență renală cronică

45 de copii din 12 centre de dializă din întreaga țară participă timp de 7 zile, între 22 și 29 decembrie, la o tabără organizată special pentru tinerii cu insuficiență renală cronică.

Tinerii suferinzi vor beneficia din partea organizatorilor taberei de evenimente speciale: karaoke, demonstrațiile de Zumba, vizionarea filmului de animație ”Frozen” cu sprijinul Cinema City Iulius Mall sau întâlniri pe teme culturale cu scriitoarea Hanna Bota.

Pe durata taberei o parte dintre tineri vor face dializă la un centru privat din Cluj-Napoca, astfel ca șederea lor în tabără să fie cât mai plăcută

Luni, 23 decembrie, cei 45 de tineri vor împodobi un brad primit din partea Univers T, hotelul care îi găzduiește timp de 7 zile. Globurile provin din atelierele de creație organizate de Asociația DERZELAS, unde lucrează tineri cu deficiențe de vedere și de auz coordonați de artiștii plastici clujeni.

În seara zilei de 24 decembrie, pe pontonul lacului Gheorgheni, zeci de lampioane vor fi înălțate din mâna tinerilor care au beneficiat de un transplant renal de la donator în moarte cererbrală ca semn de recunoștință și omagiu pentru persoanele care au decedat dar a căror organe au salvat sau prelungit viața altor  semeni.

În data de 28 decembrie, cei 45 de tineri vor vizita Salina Turda.

Tabăra ”Lumina de acasă” este organizată de Asociația pentru Solidaritate si Empatie ”Claudia Safta” din Cluj-Napoca.

Tabăra "Zambet de Copil" - Iulie 2013

Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie „Claudia Safta”, condusă de un clujean cu suflet, Emanuel Ungureanu, a dus și în acest an, în tabără la Marea Neagră, 36 de copii care suferă de insuficiență renală cronică. Tabăra ”Zâmbet de Copil” este la cea de-a noua ediție.

Totul s-a făcut cu sprijinul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, a Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie „Claudia Safta, TSE Development Romania SRL, parte a grupul britanic Betfair LTD, și Fresenius Medical Care Romania. Tabăra este organizată în perioada 21.07 - 28.07 2013 pentru 36 de copii şi tineri care suferă de insuficienţă renală cronică tratată prin hemodializă, sau transplant renal care provin din 12 centre de dializă de pe teritoriul României.

Copiii sunt cazați la Hotelul Tomis din Mamaia și se simt extraordinar. ”Suntem pentru al optulea an consecutiv în același hotel, unde angajații se poartă așa cum ar trebui să o facă toată lumea. Cu foarte multă grijă”, a declarat Emanuel Ungureanu, președintele Asociației pentru Solidaritate și Empatie Claudia Safta, organizatorul taberei.

”Tinerii cu probleme grave de sănătate de care ne ocupăm de peste 10 ani nu îşi pot lua vacanţă de la boală în mod real niciodată, însă cu sprijinul unor oameni sufletiști ca Emil Boc sau Anna Horvath, alături de consilierii locali ai municipiului Cluj-Napoca, pot pentru câteva zile să se bucure de un tratament special prin combinaţia între grija plină de dragoste a unui centru de tratament modern unde li se asigură dializa de care depind pentru supravieţuire şi condiţii de recreere deoasebite menite să îi facă să uite pentru câteva zile de boală.

Acest proiect unic la nivel național implică un efort de organizare extrem de laborios şi nevoia de suport financiar major.
Cadoul extraordinar pentru acești tineri suferinzi venit din partea comunităţii clujene prin autorităţile locale şi cu implicarea deosebita a unor oameni de afaceri generoși ca, Arpad Paszkany, Lucia Morariu, Călin Bohuș, Susan Daniel, Silviu Ganea este un lucru demn de tot respectul şi aprecierea”, a explicat Emanuel Ungureanu președintele Asociației pentru Solidaritate și Empatie Claudia Safta, organizatorul taberei.

Şedinţele de dializă vor fi efectuate prin bunăvoinţa centrelor Fresenius Nephrocare Mamaia, International Health Care Systems Constanța și a Centrului de Hemodializă Fresenius din cadrul Spitalului Judetean Constanța, unde copii si tinerii vor efectua trei ședințe de dializă pe perioada taberei.

”Mă lupt cu o boală cumplită de peste 20 de ani. Sunt țintuită într-un scaun cu rotile de 6 ani, aștept tabăra ca o ”gură de oxigen” din care extrag puțin câte puțin să îmi ajungă tot anul. Din păcate din șapte zile de vacanță, trei zile le petrecem la dializă. Nu avem ce face, fără dializă am muri.Oricum se fac eforturi foarte mari să venim an de an, centrele de dializă din Mamaia și Constanța, medicii, asistentele de aici fac sacrificii mari de îngrijire în perioada aceasta ca să putem să ne bucurăm cât mai mult de vacanța asta chinuită”, ne-a spus Delia Grădinaru, din Oțelu Roșu, care este dependentă de un aparat de dializă de peste 15 ani.

În tabăra ”Zâmbet de Copil” au venit și tineri care au avut șansa să se bucure de un transplant renal funcțional.

”Sunt pentru prima dată la mare, în tabăra ”Zâmbet de Copil” cu această ”familie”, am fost ”adoptat” imediat de acest grup extrem de eterogen, sunt aici, la mare, copii de 14 ani dar și tineri de 30 de ani ca mine, avem preocupări diferite, dar aspirații comune mai ales în ce privește starea de sănătate.

M-am bucurat să o întalnesc pe Paula din Mahmudia, care urmează cursurile la Facultatea de Asistență Socială la Cluj de 2 ani, am înțeles că ia și bursă de merit. Am avut bucuria să o cunosc și pe colega ei de cameră la cămin, Alexandra Ștef din Baia Sprie, care are transplant renal ca mine, despre ea am aflat că este studentă la Facultatea de Bilogie, tot în Cluj.

M-am hotărât și eu să le urmez exemplu și să merg la facultate în același centru universitar. M-am înscris în 16 iulie la Facultatea de Robotică din cadrul UTCN Cluj-Napoca.

Atmosfera la mare este extraordinară. In ciuda faptului că noi, cei cu transplant, suntem dependenți de medicamente imunosupresoare și 23 dintre colegii mei de suferință sunt legați de aparatele de dializă facem eforturi să profităm la maxim de vacanță”, spune Avram Cristian transplantat renal din Mangalia.

Acest proiect are un caracter unic la nivel naţional, prin faptul că permite unor copii şi tineri care provin din diferite zone ale ţării şi a căror viaţă depinde de aparatele de dializă din centrele la care sunt arondaţi, să petreacă împreună zile de vacanţă deosebite, asigurându-li-se şi asistenţa medicală necesară.

Primăria municipiului Cluj-Napoca a alocat suma de 40.000 de lei pentru susţinerea acestui proiect, diferenţa de costuri fiind acoperită din sponsorizările companiilor TSE Development România - parte a grupului Betfair LTD, 4C Project Consulting SRL, Fresenius Medical Care Romania, Fileomera SRL, Clinica Dermavision și La Roche- Posay. 

Tabăra "Lumina de Acasă" pentru copii şi tineri   dependenţi de dializă este organizată între 28 decembrie 2012 şi 4 ianuarie 2013 la Hotelul "Univers T" în parteneriat cu Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie "Claudia Safta" din Cluj-Napoca, care îngrijeşte peste 45 de copii şi tineri cu insuficienţă renală cronică, trataţi prin hemodializă, dializă peritoneală şi transplant renal, proveniţi din judeţul Cluj şi alte 11 centre de dializă din România.

Tabăra continuă seria de evenimente de acest tip, organizate de Consiliul Judeţean Cluj împreună cu Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie "Claudia Safta" din anii anteriori. Acest eveniment, unic la nivel naţional, este organizat cu scopul de a aduce atmosfera de familie pentru tinerii a căror rinichi nu funcţionează şi a căror viaţă depinde de un aparat. Tratamentul de care depinde supravieţuirea acestor tineri va fi asigurat, pe perioada evenimentului, de clinica de Hemodializă Fresenius-Nefromed din Cluj-Napoca

Celor 40 de copii şi tineri li se va asigura pe toată perioada taberei un program de recreere adaptat şedinţelor de dializă, vârstei şi posibilităţilor de mobilitate.

Programul va cuprinde o vizită la Salina Turda, serate de karaoke, vizitarea centrului oraşului, vizionarea de filme, serate culturale cu prezentarea cărţii "Ultimul canibal"  de către scriitoarea Hanna Bota, organizarea unei mese festive deosebite în seara Revelionului şi alte suprize de care se vor bucura beneficiarii acestui proiect.

 "Am fost profund impresionat de suferinţa acestor copii şi tineri a căror viaţă depinde de un aparat, şi, am decis alături de conducerea şi personalul hotelului Univers T  din Cluj-Napoca să le creăm pe perioada taberei acele facilităţi care să-i facă să-şi ia cu adevărat "vacanţă" de la boală. Aş dori din tot sufletul să se simtă la Cluj, prin condiţiile create, mai bine ca acasă."  a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

      Tabăra "Zambet de Copil" - August 2012

Copiii care suferă de insuficienţă renală cronică tratată prin hemodializă, dializă peritoneală sau transplant renal şi care provin din 12 centre de dializă din României, se vor bucura, începând de marţi, de o vacanţă la mare.

Tabăra „Zâmbet de Copil” reuneste 34 de copii şi tineri din toată România.
   Tinerii noştri suferinzi nu îşi pot lua vacanţă de la boală însă pot pentru câteva zile să se bucure de un tratament special prin combinaţia între grija plină de dragoste a unui centru de tratament modern unde li se asigură dializa de care depind pentru supravieţuire şi condiţii de recreere deosebite, menite să îi facă să uite pentru câteva zile de boală. Acest proiect implică un efort de organizare extrem de laborios şi un suport financiar major. Cadoul  extraordinar pentru acesti tineri suferinzi venit din partea comunităţii clujene prin autorităţile locale şi cu implicarea deosebita a unor oameni de afaceri clujeni, sufletişti, pecum, Lucia MorariuArpad Paszkany sau Daniel Dumitraş,  este un lucru demn de tot respectul şi aprecierea,  a explicat Emanuel Ungureanu coordonatorul taberei.

Şedinţele de dializă  vor fi efectuate prin bunăvoinţa centrelor Fresenius Nephrocare Mamaia, a Centrului de Hemodializă  Fresenius din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa şi a Centrului „Eurodializa” Mangalia, unde copii şi tinerii  vor efectua cele  patru şedinte de dializă vitale.

Acest proiect are  un caracter unic la nivel naţional, prin faptul că permite unor copii şi tineri care provin din diferite zone ale ţării şi a căror viaţă depinde de aparatele de dializă din centrele la care sunt arondaţi, să petreacă împreună zile de vacanţă deosebite, asigurându-li-se şi asistenţa medicală necesară.
Primăria municipiului Cluj-Napoca a alocat suma de 35.000 de lei  pentru susţinerea acestui proiect, diferenţa de costuri fiind acoperită din sponsorizările companiilor TSE Development România - parte a grupului Betfair LTD, PAZ Management, Fresenius Medical Care Romania, SC. Eximtur SRL, SC. CORATIM SRL,  SC. DDS Construct SRl si  SC. RD CONS Invest SRL.

Tabăra este organizată de Primăria municipiului Cluj-Napoca, Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie „Claudia Safta, Agentia de Turism Eximtur si Fresenius Medical Care România

      Tabăra "Zambet de Copil" - August 2011

Sute de tineri care sufera de insuficienta renala se lupta zi de zi sa aiba o viata apropiata de normalitate. Bolnavii urmeaza saptamanal sedinte de dializa iar din acest motiv nu pot calatori departe de casa.

Copiii isi petrec vacantele mai mult prin spitale si viseaza cu ochii deschisi la destinatii pe care le vad doar la televizor. Cativa dintre ei se pot considera norocosi datorita unei Asociatii care organizeaza anual . Anul acesta tabăra se tine la Ocna Sibiului. Aici au ajuns 34 de copii care au parte de o vacanta asa cum n-au avut niciodata.

                                                                             Copyright© 2013 | Toate drepturile rezervate solidaritatesiempatie.tk